Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δικαιούνται μετεγγραφή αλλά…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αφού έληξαν οι αιτήσεις.

Πρόβλημα με τις μετεγγραφές αντιμετωπίζει και άλλη κατηγορία εισαχθέντων αν και νομοθετικά δεν αποκλείεται από την εν λόγω διαδικασία. Πρόκειται για τους εισαχθέντες με την κατηγορία των αθλητών για τους οποίους συντρέχουν ταυτόχρονα και λόγοι ένταξης σε ειδικές κατηγορίες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με τα χρονικά πλαίσια που έθεσε το υπουργείο Παιδείας στις αιτήσεις μετεγγραφών. Όπως είχε γράψει το newsbeast.gr οι αιτήσεις μεταφοράς θέσης εισαγωγής έπρεπε να κατατεθούν από τις 9 έως και τις 17 Οκτωβρίου. Ωστόσο τα αποτελέσματα για την κατηγορία των αθλητών ανακοινώθηκαν σε χρόνο μεταγενέστερο της πιο πάνω προθεσμίας, συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου, οπότε και οι υποψήφιοι αν και το δικαιούνταν απώλεσαν τη δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για μετεγγραφές.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον κ. Πανοσκάλτση Παναγιώτη που τα δίδυμα τέκνα του εισήχθησαν με την κατηγορία των αθλητών σε περιφερειακά Τμήματα (Καλαμάτα και Κομοτηνή) που αντίστοιχά τους υπάρχουν στην Αθήνα όπου είναι και ο τόπος διαμονής της οικογένειας. Όπως δήλωσε στο newsbeast.gr τα παιδιά του δήλωσαν τα εν λόγω τμήματα θεωρώντας ως δεδομένο ότι θα λάβουν μετεγγραφή αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθετε η νομοθεσία.

Τα αποτελέσματα της κατηγορίας των αθλητών που αφορούσαν περίπου 600 υποψηφίους ανακοινώθηκαν 12 μέρες αφού τελείωσε η προθεσμία των αιτήσεων με αποτέλεσμα τα παιδιά του να μη μπορούν να πάρουν μετεγγραφή. Το παράλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι αν είχε οριστεί προθεσμία μέχρι και το Νοέμβριο θα είχαν το δικαίωμα μετεγγραφής.

Δυστυχώς το υπουργείο δεν έχει δώσει λύση μέχρι στιγμής στο θέμα που αφορά μια μικρή κατηγορία εισαχθέντων που δεν πρόκειται να επιβαρύνουν περαιτέρω τα κεντρικά Τμήματα αφού εκτιμάται ότι υποψήφιοι με την κατηγορία των αθλητών που ενδέχεται να ζητήσουν μετεγγραφή δεν θα ξεπερνούν τους 60-70.

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή καθώς η επιστολή του κ. Πανοσκάλτση, προς τον υπουργό Παιδείας κατατέθηκε ως αναφορά από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάντζα. Στην επιστολή του επισήμαινε ότι δεν έχει ληφθεί πρόβλεψη στις Υ.Α για την περίπτωση επιτυχόντων που στο πρόσωπό τους συντρέχουν ταυτόχρονα η ιδιότητα του αθλητή και πολύδυμου τέκνου ενώ ζητούσε την άμεση παρέμβαση με τη συμπλήρωση της διάταξης και την δυνατότητα υποβολής αίτησης μεταγραφής όταν εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε γραπτώς παραθέτοντας απλά τη νομοθεσία χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να πραγματοποιείται περί τα τέλη Οκτωβρίου ώστε οι επιτυχόντες να εγγράφονται όλοι στο Α εξάμηνο.

Φυσικά η απάντηση δεν ικανοποίησε τον κ. Πανοσκάλτση που περιμένει από το Υπουργείο ουσιαστική παρέμβαση για να καταφέρει να σπουδάσει τα δυο του παιδιά καθώς αδυνατεί οικονομικά να συντηρεί άλλα δυο σπίτια σε Κομοτηνή και Καλαμάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.