Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπογράφηκε σήμερα από τη Φώφη Γεννηματά και τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπεγράφη σήμερα από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Το μνημόνιο ισχυροποιεί μια αποτελεσματική συνεργασία. Eχει σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ για θέματα παιδικής κακοποίησης, παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσης ανηλίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα στηρίξει το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Πανελλήνια κλίμακα, με ενημέρωση του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ για τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις του Συλλόγου, με δωρεάν διάθεση προϊόντων, με διοργάνωση Bazaar κατά τη διάρκεια εορτών και εκδηλώσεων για ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.

Παράλληλα το ΥΠΕΘΑ, θα προχωρήσει στη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων για το σκοπό και τις δράσεις του Συλλόγου σε Μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών καθώς και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το μνημόνιο παρέχεται η δυνατότητα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ασφαλισμένα παιδιά του Συλλόγου στα Εξωτερικά Ιατρεία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιού (ΚΕΦΠ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Οι εξαφανίσεις ανηλίκων αποτελούν ένα φαινόμενο το οποίο αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Το ΥΠΕΘΑ μπορεί να συμβάλλει στην έρευνα και διάσωση των εξαφανισμένων ανήλικων με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει.

Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια για ανεύρεση και εκμίσθωση ακινήτων για τη στέγαση των εγκαταστάσεων του Συλλόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.