Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποιήσεις για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ - Προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 03.12.2014


Την διακήρυξή της για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προωθεί σήμερα η ΕΣΑμεΑ, με στόχο και ευχή να φτάσει το μήνυμά της σε όλη την επικράτεια. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, που τα δικαιώματά μας απεμπολούνται στο βωμό της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε και ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε με την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, εμείς, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους:
• Πορευόμαστε και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, ενάντια στη στοχοποίηση της αναπηρίας κάτω από την πίεση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
• Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικα, γνωρίζοντας καλά ότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας.

Στην πλάστιγγα των διαπραγματεύσεων παίρνουμε θέση και δεν θα αφήσουμε να γίνουμε τα τραγικά θύματα ενός νέου Μεσαίωνα. Οι περήφανοι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και οι περήφανοι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, δεν θα αποδεχθούν να οδηγηθούν στον σύγχρονο Καιάδα που άνοιξε η κρίση για αυτούς και για αυτό απαιτούν μέτρα προστασίας!
Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Στηρίζει και καλεί όλα τα μέλη της να λάβουν μέρος σε κάθε κίνηση και διαμαρτυρία, φορέων, μελών της και καθενός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μέσα σε αυτή τη φοβερή οικονομική συγκυρία.
Ειδικότερα στην Αθήνα την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί καλεί η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών Ελλάδας, στα γραφεία της Βερανζέρου 31 Ομόνοια, για πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων καλεί επίσης στις 3 Δεκέμβρη στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Στο υπουργείο Εργασίας καλεί και η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος πραγματοποιώντας κινητοποίηση με συγκέντρωση όλων των κωφών και βαρήκοων πολιτών την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 10:45 το πρωί.
Πλήθος εκδηλώσεων και διαμαρτυριών έχουν οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους!
Προωθούμε την Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2014, να φτάσει το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της χώρας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.