Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Έρχονται ευρωπρόστιμα για τη διαχείριση τοξικών και νοσοκομειακών αποβλήτων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποίηση στη Βουλή από την Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Για τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με νέα μεγάλα πρόστιμα, αυτή τη φορά για τη διαχείριση τοξικών και νοσοκομειακών αποβλήτων, προειδοποιεί η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής για την Προστασία του Περιβάλλοντος Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο ύψους 22 εκατομμυρίων, που επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διότι στη χώρα μας εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες Χ.Α.Δ.Α., η κ. Αυγερινοπούλου δήλωσε πως «από τη μια κάνουμε μεγάλες θυσίες και προσπάθειες για να αποπληρώσουμε τα χρέη της χώρας μας και από την άλλη υποχρεωθήκαμε να πληρώσουμε μεγάλα πρόστιμα, διότι εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα μας χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων».

«Στα επόμενα χρόνια θα βρεθούμε ενώπιον και νέων προστίμων. Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ανακύκλωση, στο βαθμό που επιβάλλεται, και δεν έχουμε πράξει τα απαραίτητα για την ορθή διαχείριση των τοξικών, των επικίνδυνων και των νοσοκομειακών αποβλήτων.

Είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να γίνουν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, σοβαρές προσπάθειες για να τελειώσουν οι εκκρεμότητες αυτές, που έχουν κόστος περιβαλλοντικό, οικονομικό, αλλά και κόστος στη δημόσια υγεία, και οι οποίες εν τέλει, αποτελούν δείγμα πολιτισμού», δήλωσε η πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής σημειώνοντας, ότι «η ανακύκλωση, η διαχείριση στην πηγή και η πρόληψη δεν είναι μόνο νομική υποχρέωση, αλλά και λύση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.