Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αποποιούνται τις κληρονομιές λόγω κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πεντακόσια και πλέον κληροδοτήματα και διαθήκες που ‘χειρίζεται’ η διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης είναι μια ολόκληρη περιουσία που μέχρι τώρα η ελληνική Πολιτεία αδυνατεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν λόγω κρίσης δεκάδες πια σχολάζουσες κληρονομιές που περνάνε στο κράτος καθώς οι περισσότεροι συγγενείς τις αποποιούνται για να μην πληρώσουν.

«Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις που κληρονομιές δεν γίνονται δεκτές, αποποιούνται από συγγενείς που δεν έχουν είτε να πληρώσουν τα βάρη που αφήνει ο αποθανών , είτε δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο φόρο κληρονομίας» λένε στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Τα κληροδοτήματα, παλιά και νέα, και οι διαθήκες πρέπει συχνά πυκνά να ελέγχονται για να δούμε πως αξιοποιούνται τα χρήματα και οι περιουσίες» λέει ο κ.Ροκαδάκης που έχει δώσει αυστηρές εντολές κυρίως για να μην πέσουν οι περιουσίες σε χέρια επιτήδειων.

Θα βάλει τάξη το μητρώο

Σε αυτό το χάος που έχει δημιουργηθεί επιχειρεί να βάλει τάξη η διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης, ενόψει της συγκρότησης και του εθνικού μητρώου, το οποίο επιτέλους αναμένεται να συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία που μέχρι σήμερα ουδείς είχε καταμετρήσει.

Μέχρι πρόσφατα ο σχετικός νόμος βάσει των οποίων χειρίζονταν οι υποθέσεις των κληροδοτημάτων ήταν του...1939 και άλλαξε το Νοέμβριο του 2013 με σκοπό να κάνει πιο απλές τις διαδικασίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.