Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αθανασίου: Θα μεταφερθούν άμεσα οι οροθετικοί του νοσοκομείου Κορυδαλλού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για βελτίωση των συνθηκών κράτησης και των υπόλοιπων κρατουμένων στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού δεσμεύτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του "κολαστηρίου" ανέδειξαν η Realnews και το enikos.gr, φέρνοντας στη δημοσιότητα καταγγελίες και βίντεο που δείχνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές για όλες τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, λέγοντας ότι αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικές οι συνθήκες κράτησης των οροθετικών και λοιπών κρατουμένων στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, με τη μεταφορά ικανού αριθμού οροθετικών σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Παραρτήματος Γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, η οποία έχει ανακαινισθεί και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν τεχνικές λεπτομέρειες.

Υφ' όρων απόλυση

Ο υπουργός υποστήριξε ότι έχει ήδη επιτευχθεί αποσυμφόρηση του πληθυσμού του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4242/2014, με την αποφυλάκιση ικανού αριθμού κρατουμένων. Όπως ειδικότερα έκανε γνωστό ο υπουργός Δικαιοσύνης:

- Υπεβλήθησαν 49 αιτήματα για υφ' όρων απόλυση.

- Αποφυλακίστηκαν 33 άτομα.

- Απορρίφθηκαν 6 αιτήματα.

- Εκκρεμούν 9 αιτήματα προς εξέταση από την αρμόδια εισαγγελία.

- Αναμένεται να υποβληθούν άλλα 6 αιτήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.