Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Ανάγκη συλλογικής δράσης κατά του ιού Έμπολα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης.

Την εκτίμηση ότι ο ιός Έμπολα παραμένει ένας υπαρκτός κίνδυνος, που απαιτεί συλλογική δράση ώστε να σταματήσει η εξάπλωσή του, διατύπωσε σήμερα ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψής του σε τρεις πληγείσες χώρες (Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα).

Ο Κύπριος επίτροπος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τον επίτροπο Υγείας Βιτένις Αντρουκάιτις, δήλωσε ότι η νόσος από το ιό έχει καταστρέψει και στις τρεις χώρες τον κοινωνικό ιστό, επισημαίνοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ιός μπορεί να καταπολεμηθεί μόνον επιτόπου, μέσω του στενού συντονισμού, τονίζοντας πως θα πρέπει να κινητοποιηθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ στην αποστολή νοσηλευτικού προσωπικού και επιδημιολόγων στις τρεις χώρες. «Θα πρέπει ακόμη να σταλούν στην περιοχή περισσότερα κινητά ιατρικά εργαστήρια», δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος και σημείωσε ότι χρειάζεται επίσης «περισσότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό έως περιφερειακό, μεταξύ των τριών πληγέντων χωρών, οι οποίες έχουν κοινά σύνορα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.