Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο καφές ρίχνεται στη «μάχη» κατά της παχυσαρκίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκε ότι σταματά την αύξηση του σωματικού βάρους.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθά στην πρόληψη κατά της παχυσαρκίας, υποστηρίζουν οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα καφεϊνούχα ροφήματα βρέθηκε ότι σταματούν την αύξηση του σωματικού βάρους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι μια χημική ένωση που εντοπίστηκε στα καφεϊνούχα ποτά, βοηθά στην πρόληψη μερικών από τις βλαβερές συνέπειες της παχυσαρκίας.

Το χλωρογενικό οξύ (ή CGA) βρέθηκε, ότι μειώνει σημαντικά την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη συγκέντρωση λίπους στο συκώτι ποντικιών, τα οποία ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για χρονικό διάστημα 15 εβδομάδων.

Στο διάστημα αυτό, οι ερευνητές τούς έκαναν ενέσεις με διάλυμα CGA δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό που ανακάλυψαν, ήταν ότι όχι μόνο ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά της πρόσληψης έξτρα βάρους, αλλά ότι βοηθούσε και στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά και στη γενικότερη υγεία του ήπατος.

«Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές ασθένειες» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Yongjie Ma από το Τμήμα Φαρμακολογίας και συνέχισε: «Η έρευνά μας επεκτείνει τα συμπεράσματα προηγούμενων μελετών, κοιτώντας τα οφέλη που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χημική ένωση, η οποία υπάρχει σε αφθονία στον καφέ, καθώς επίσης και σε άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, οι ντομάτες και τα μύρτιλα».

«Η ουσία CGA είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, που μειώνει τις φλεγμονές. Υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που υποδηλώνουν, ότι οι ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, προκαλούνται από χρόνιες φλεγμονές. Επομένως, αν μπορέσουμε να ελέγξουμε, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να αντισταθμίσουμε κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής πρόσληψης βάρους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Pharmaceutical Research.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.