Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Στο φως απάτη από γραφείο τελετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζημία τουλάχιστον 21.000 ευρώ υπέστη δήμος της Αττικής.

Υπόθεση απάτης σε βάρος δήμου της Αττικής από γραφείο τελετών απασχόλησε τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Όπως προέκυψε, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων στο Δήμο, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα δημοτικά τέλη ταφής. Η συνολική βλάβη του δήμου ανέρχεται στις 21.000 ευρώ τουλάχιστον

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο παραγγελίας Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων σε βάρος του εν λόγω Δήμου και ιδίως σε βάρος των οικονομικών του συμφερόντων, από γραφείο τελετών, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθησαν από άλλες Υπηρεσίες και Αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κατά τα έτη 2011 και 2012, προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων ατόμων.

Πιο αναλυτικά «εμφάνιζε» άτομα, που είχαν αποβιώσει και των οποίων είχε αναλάβει τις φροντίδες ταφής, ως δήθεν κατοίκους του δήμου, ενώ ήταν κάτοικοι άλλων, γειτονικών κυρίως Δήμων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα τέλη, καθώς τα προβλεπόμενα δημοτικά τέλη ταφής ανέρχονταν για τους κατοίκους - δημότες στα 350 ευρώ, ενώ για τους ετεροδημότες στα 1.400 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, εξιχνιάστηκαν είκοσι μία 21 τουλάχιστον τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες η συνολική βλάβη του δήμου ξεπερνά τις 21.000 ευρώ,

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.