Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Απαιτείται η έκδοση υπ. απόφασης για αναθέσεις σε πτυχιούχους Οικιακής Οικονομίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση στον υπ. Παιδείας κατέθεσε ο Λυκουρέντζος.

Ερώτηση για τη δυνατότητα νέων αναθέσεων αλλά και για διορισμούς στην ειδικότητα της Οικιακής Οικονομίας κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λυκουρέντζος.

Στο κείμενό του αναφέρει ότι με σειρά υπουργικών αποφάσεων έχει ανατεθεί σε πτυχιούχους άλλων επιστημονικών κλάδων, εκτός της Οικιακής Οικονομίας, η διδασκαλία μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των οποίων το γνωστικό αντικείμενο καλύπτουν οι σπουδές του τμήματος Οικιακής Οικονομίας.

Οι πτυχιούχοι του τμήματος αυτού είναι κάτοχοι ειδικών γνώσεων και ικανοί να ανταποκριθούν στο εκπαιδευτικό έργο μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημιακού τμήματος του οποίου είναι απόφοιτοι.

Ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρει ότι «μεταξύ των μαθημάτων αυτών, συμπεριλαμβάνονται μαθήματα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και Γεωγραφίας. Με δεδομένη τη βούληση του υπουργού για την ανάπτυξη του Κοινωνικού Σχολείου με δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών των αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας, όπως η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, των απειλών του εθισμού σε αλκοόλ και χρήσεις ναρκωτικών, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών αλλά και την ανάγκη αποκατάστασης των στρεβλώσεων στις αναθέσεις μαθημάτων είναι προφανές ότι απαιτείται η έκδοση νέας Υ.Α, με την οποία ως πρώτη ανάθεση θα οριστούν τα προαναφερόμενα γνωστικά αντικείμενα στους αποφοίτους του τμήματος Οικιακής Οικονομίας ως κυρίως καλυπτόμενα από το πρόγραμμα σπουδών του τμήματός τους».

Όπως προειπώθηκε ζητά να μάθει αν είναι στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση νέας υπουργικής απόφασης, καθώς και αν στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2015-16 περιλαμβάνονται και οι πτυχιούχοι Οικιακής Οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.