Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ενδοφοιτητικές κόντρες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις, αλλά και ενδοφοιτητικές κόντρες, πυροδοτεί η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι αποφάσεις των φοιτητών για καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα και άλλα μείζονα θέματα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη της Κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Την ίδια ώρα, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) «επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών, που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της Νομικής Σχολής».

«Μέλη των ΕΑΑΚ προπηλάκισαν με "δημοκρατικές" μπουνιές, "δημοκρατικές" κλωτσιές και "δημοκρατικές" φτυσιές, φοιτητές που διαφωνούν με τις πρακτικές και τις λογικές τους και, θεωρώντας τη σχολή τσιφλίκι τους, μας απώθησαν βίαια έξω από αυτήν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο Διαδίκτυο, μάλιστα, κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο, στο οποίο φοιτητής ακούγεται να απωθεί και να ασκεί λεκτική βία σε φοιτήτρια για να την αναγκάσει να αποχωρήσει από τον χώρο στον οποίο βρισκόταν.

Η ένσταση των φοιτητών που διαφωνούν με την πρόταση των πρυτανικών Αρχών για ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ότι η υιοθέτηση αυτού του μέτρου θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.