Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Από… κόσκινο οι φάκελοι πριν από την πρόσληψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα δικαιολογητικά και μετά διορισμοί στο δημόσιο, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη νομιμότητα πάσης φύσεως προσλήψεων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα «κλειδώνει» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με στόχο να αποτρέπεται πλέον οριστικά η επανάληψη του νοσηρού φαινομένου να διορίζεται κάποιος με πλαστά πιστοποιητικά και ανύπαρκτα προσόντα, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, καταθέτουν στη Βουλή νομοσχέδιο, μέσω του οποίου όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι πλέον υποχρεωμένες να ελέγχουν εξονυχιστικά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για πρόσληψη και μάλιστα, πριν από την υπογραφή της πράξης διορισμού.

Από το… μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών δεν θα ξεφύγουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι καταθέτουν αίτηση για παραίτηση από το Δημόσιο ή αίτηση για μετάταξη ή μεταφορά σε άλλη θέση.

Και για αυτές τις δύο κατηγορίες, θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος του φακέλου και σε περίπτωση που εργαζόμενος πιαστεί να έχει κάνει χρήση «μαϊμού» δικαιολογητικών, τότε η παραίτηση ή η αίτηση για μεταφορά δεν θα γίνονται δεκτές και θα υπάρχουν οι νόμιμες κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.