Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κέντρο Διαμεσολάβησης αποκτά το ΒΕΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες υπηρεσίες θα παρέχει.

Κέντρο Διαμεσολάβησης θα λειτουργήσει, άμεσα, στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), με στόχο την επίλυση διαφορών, όπως αποφασίστηκε κατά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

«Το Κέντρο Διαμεσολάβησης φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις απέναντι σε ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που παραμένει δύσβατο αλλά και χρονοβόρο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης θα λειτουργεί στον τέταρτο όροφο του ΒΕΘ, με διαμεσολαβητές που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και είναι διαπιστευμένοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων θα παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

- Πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη φύση της διαμεσολάβησης και των διαδικασιών.
- Διαχείριση των διαφορών που παραπέμπονται σε διαμεσολάβηση, μέσω της διοικητικής και τεχνικής οργάνωσης των διαδικασιών.
- Βοήθεια στα ενδιαφερόμενα μέρη σε ό,τι αφορά την επιλογή διαμεσολαβητών από τον κατάλογο πιστοποιημένων διαμεσολαβητών που θα τηρείται στο Κέντρο Διαμεσολάβησης.
- Θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη και τον διαμεσολαβητή, με σκοπό τη διασφάλιση της βέλτιστης επικοινωνίας και της αποτελεσματικότερης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΒΕΘ τον Ιούνιο του 2012, ίδρυσε, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τα Επιμελητήρια Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματικό, το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ ελήφθη ακόμη απόφαση για τη σύνθεση επιτροπής, η οποία θα καταθέσει προτάσεις για την αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο του ΒΕΘ να ζητά την επίσπευση της διαδικασίας. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει εκ νέου τη δική της, ηχηρή φωνή, ενισχύοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Παπαδόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.