Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αποζημίωση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ακτινοχειρουργική θεραπεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στη δικαίωση ασφαλισμένων και την αποζημίωσή τους προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους αποδόθηκαν από τον Οργανισμό τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλαν σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία (σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης καλοήθων παθήσεων του εγκεφάλου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αρχή, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να αποδώσει στους συμβεβλημένους παρόχους (ιδιωτική κλινική) τα ποσά που προβλέπονταν από το νομικό πλαίσιο το οποίο βρισκόταν σε ισχύ κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων, επειδή στην πορεία, αυτές ανακοστολογήθηκαν με μικρότερη αποζημίωση βάσει νέας υπουργικής απόφασης. Κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι μολονότι υποβλήθηκαν σε αυτήν τη θεραπεία πριν ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν πλήρως.

Ο Συνήγορος υποστήριξε ότι η επίκληση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ της νέας κοστολόγησης, η οποία όμως δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή όταν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη θεραπεία, δεν ευσταθεί και ζήτησε να επανεξεταστεί η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.