Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2016 πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της λίμνης Κάρλα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο. Κωνσταντινόπουλος: Μεγάλη πρόκληση για όλους μας το έργο.

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την επανεκκίνηση των έργων της Κάρλας και τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος ενεργειών, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Για το υπουργείο μας, για την Κυβέρνηση αλλά και για την Περιφέρεια, το έργο της λίμνης Κάρλας, είναι μία μεγάλη πρόκληση. Ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31-12-15» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης ο οποίος έθεσε το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο στην προαναφερόμενη ημερομηνία διότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην ΕΕ τα 250 εκ που αντιστοιχούν στο προϋπολογισμό του έργου που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Τόσο ο κ Κωνστανιτνόπουλος όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, χαρακτήρισαν εθνικής εμβέλειας και σημασίας το έργο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «το έργο θα τελειώσει στην ώρα του».

Εξάλλου νωρίτερα ο κ Κωνσταντινόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες της Λάρισας, στο Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο Οικονομικό Επιμελητήριο και στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους, να καταγράψει τις προτάσεις τους και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, όσον αφορά στο νέο ΕΣΠΑ όπως ανέφερε το υπουργείο προτίθεται να διοργανώσει με την συμμετοχή φορέων της περιοχής ειδική ημερίδα για να αναλύσει στόχους και κατευθύνσεις. Εξάλλου, προανήγγειλε, την προώθηση συνεργατικoύ σχηματισμού (cluster) στον τομέα του βαμβακιού μέσω συγκεκριμένης δράσης του νέου ΕΣΠΑ, για την μέγιστη απορρόφηση του προϊόντος και την ενίσχυση της δυναμικής των επιχειρήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.