Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μέχρι την Δευτέρα οι αποφάσεις για τις μετεγγραφές, προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αργότερο μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα θεσπίζονται κριτήρια για την εφαρμογή του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών από πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής.

Κατά την ενημέρωση προς τους βουλευτές για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι σκοπεύει σε έντιμη εφαρμογή του νόμου των μετεγγραφών που θα ικανοποιεί όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας εφόσον δεν επαρκούν οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως η διαβούλευση δεν έχει τελειώσει ακόμη, εξηγώντας πως η μία απόφαση θα εκδοθεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των μη εχόντων (το εισοδηματικό κριτήριο) που συνοδεύεται με το όριο του 10% για κάθε τμήμα .

Αναφορικά με την «γενναιόδωρη ρύθμιση», όπως χαρακτήρισε την τροπολογία Αρβανιτόπουλου, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι πρέπει να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση που θα καθορίζει λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν και τις μετεγγραφές λόγω χαμηλού εισοδήματος, το πότε δηλαδή θα γίνουν οι αιτήσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η προθεσμία αιτήσεως μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη ώστε να δοθεί χρόνος κάποιων ημερών ή εβδομάδων για την διαμόρφωση της απάντησης στο αίτημα.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στην υπουργική απόφαση-εκτός από το εισοδηματικό θέμα-θα ρυθμιστεί και το ζήτημα για το που δικαιούται ο φοιτητής να μετεγγραφεί.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε εμείς να γίνει το δικαίωμα της μετεγγραφής δικαίωμα μετεγγραφής του οποιουδήποτε δίνει εξετάσεις. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει. Στην υπουργική απόφαση θα λέμε ότι ο σκοπός του νομοθέτη είναι να πάει εκεί που είναι ο πατέρας και η μητέρα του. Τελεία και παύλα», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.