Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Λεσβία για ένα χρόνο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία στρέιτ αλλάζει τη ζωή της μετά από ένα ξέφρενο βράδυ και μοιράζεται την εμπειρία της.

Ξύπνησε ένα πρωί και στο κρεβάτι της και είδε δίπλα της ξαπλωμένη μία γυναίκα. Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή για την Brooke Hemphill να πάρει την απόφαση από ετεροφυλόφιλη να γίνει ομοφυλόφιλη για ένα χρόνο και στη συνέχεια να μοιραστεί την εμπειρία της μέσα από ένα βιβλίο.

Η Brooke Hemphill μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Λεσβία για ένα χρόνο» το οποίο, όπως λέει έχε στόχο να συμβάλει στο διάλογο για την ανοχή και την αποδοχή της διαφορετικής σεξουαλικότητας.

«Δεν ήταν ένα κοινωνικό πείραμα. Ήταν μια σειρά από γεγονότα που με οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξω τη ζωή μου» λέει και εξηγεί ότι πήρε την απόφαση όταν έπειτα από μια μεγάλη νύχτα ξύπνησε με έναν τρομακτικό πονοκέφαλο και έναν απρόσμενο επισκέπτη στο σπίτι της. «Ήμουν έξω ένα βράδυ στο Σίδνεϊ, σε ένα γκέι μπαρ στην Oxford Street με μερικούς φίλους. Είχαμε πιει μερικά ποτά και ξύπνησα με μια γυναίκα δίπλα μου στο κρεβάτι» εξομολογείται στη Daily Mail.



Στη συνέχεια της ζητήθηκε από έναν σκηνοθέτη να συμμετάσχει σε ένα σόου που αφορούσε τις λεσβίες στο Σίδνεϊ. Λίγο μετά τη μαγνητοσκόπηση του σόου, η Brooke ξεκίνησε μία σχέση με μία από αυτές τις γυναίκες:

«Η γυναίκα αυτή ήταν γνωστή για το ότι κατάφερνε να πείσει στρέιτ γυναίκες να ενταχθούν στην ομάδα της» εξηγεί η συγγραφέας.



Παρόλα αυτά, ο τίτλος του βιβλίου της έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις στους κύκλους της λεσβιακής κοινότητας, καθώς, όπως υποστηρίζουν υποδηλώνει ότι απλοποιείται το περίπλοκο ζήτημα της σεξουαλικότητας υπονοώντας ότι αυτό είναι μια επιλογή.

«Καταλαβαίνω ότι βάζοντας στον τίτλο τη λέξη λεσβία υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που την θεωρούν κάπως δική τους και που θεωρούν ότι δεν έχω δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσω. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Απλώς αυτός είναι ένας πολύ πιασάρικος τίτλος για αυτό και τον έβαλα».

Όσο για το αν η ίδια δηλώνει τώρα ετεροφυλόφιλη ή ομοφυλόφιλη, η συγγραφέας απαντά ότι αν κάποιος θα ήθελε να της βάλει μια ταμπέλα αυτή θα ήταν μπαϊσέξουαλ.



Παράλληλα, η συγγραφέας υποστήριξε ότι αν περισσότεροι άνθρωποι ανέπτυσσαν μεγαλύτερη οικειότητα με ανθρώπους του ίδιου φύλου, θα υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση και λιγότερη ομοφοβία.



Και καταλήγει: «Ίσως σε 15 χρόνια να είμαι πάλι με μια γυναίκα. Αλλά η μητέρα μου μου είπε ότι δεν θα την έκανε πολύ χαρούμενη κάτι τέτοιο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.