Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αδυνατίστε… μιλώντας στον εαυτό σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δε θα ξαναμετρήσετε θερμίδες!

Για τους περισσότερους ανθρώπους η διαδικασία απώλειας βάρους σημαίνει υπολογισμό θερμίδων και αυστηρό έλεγχο τόσο των τροφίμων που καταναλώνει, όσο και το κάθε πότε συμβαίνει αυτό.

Ο ειδικός σε θέματα διατροφής και υπνοθεραπευτής John Richardson υποστηρίζει, ότι το μυστικό του αδυνατίσματος βρίσκεται στην… ομιλία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο Richardson ονομάζει τη μέθοδό του «self-chatter diet» και ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να χάσουν βάρους, εξαλείφοντας τις «παχυντικές» συμπεριφορές τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους οι άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν βάρος. «Ο κυριότερος όμως είναι ότι οι περισσότεροι ακολουθούν πολύ αυστηρά, διαιτητικά προγράμματα» εξηγεί ο ίδιος.

«Δε μας παχαίνει το φαγητό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το καταναλώνουμε. Οι πεποιθήσεις, η στάση ζωής και η συμπεριφορά μας είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους βιώνουμε μια επιδημία παχυσαρκίας στις μέρες μας» πρόσθεσε.

Ο Richardson υποστηρίζει, ότι το σύστημά του (η δίαιτα «self-chatter»), βασίζεται στην επίγνωση της κακής συμπεριφοράς και στην υπενθύμιση στον εαυτό μας ότι δεν πρέπει να ενδώσουμε.

«Είναι η εσωτερική φωνή του καθενός και συμβαίνει τόσο αυτόματα, που σχεδόν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο απευθυνόμαστε στον εαυτό μας έχει σημαντική επίδραση στο πώς αισθανόμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε» συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την απώλεια βάρους, αυτό σημαίνει να γνωρίζει κανείς τις συμπεριφορές που οδηγούν σε… προσθήκη κιλών, όπως για παράδειγμα οι νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο ή τα μεταμεσονύχτια τσιμπούσια, και να τις αποφεύγει.

«Με τον καιρό, με προσπάθεια και “ακούγοντας” τα σήματα κορεσμού του οργανισμού, σε αντίθεση με τα περιβαλλοντικά μηνύματα, μπορεί κανείς να αναθερμάνει τις φυσικές, ενστικτώδεις διατροφικές του συνήθειες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρώει μικρότερες μερίδες και να καταναλώνει λιγότερη τροφή γενικότερα» είπε ακόμη και κατέληξε: «Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι εύκολος. Χρειάζεται προσπάθεια και υπευθυνότητα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.