Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Αγανάκτηση και οργή για την Καλλιθέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 08.09.2014


Αρ. Πρωτ.: 3307

Τον αποτροπιασμό και την οργή της εκφράζει η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με τη νέα υπόθεση εκμετάλλευσης και βασανισμού ατόμου με αναπηρία που είδε το φως της δημοσιότητας στην Καλλιθέα.

Αποτροπιασμός και οργή απέναντι σε όλους τους υπεύθυνους που άφησαν την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο - απέναντι σε όλες τις Αρχές, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που όφειλαν να είναι εκεί, που όφειλαν να προστατεύουν όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πλέον μόνους και ευάλωτους. Η ανικανότητά τους για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε εγκληματική και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Για πολλοστή φορά η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι όλα συγκλίνουν στο πόσο επιτακτική και άμεση είναι η ανάγκη ενός προγράμματος Α/βάθμιας κοινωνικής φροντίδας, που θα είναι σε άμεση επαφή με τους πολίτες, με τις οικογένειες και τους οικείους τους, που θα γνωρίζει τις ανάγκες τους και θα προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους. Άμεσος στόχος πρέπει να είναι η αποτροπή των παραγόντων που μπορεί να οδηγήσει άτομα με αναπηρία και μέλη άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού σε κίνδυνο. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αφήνει μόνους και σε ακραίες καταστάσεις ολόκληρες κοινωνικές ομάδες. Επόμενος στόχος του προγράμματος πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων τους, ο έλεγχος του επιπέδου διαβίωσής τους, η κάλυψη των αναγκών τους, η ενημέρωση και η πληροφόρηση της κοινωνίας.

Ποιος μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα, ότι ήταν αυτό το τελευταίο θύμα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πίσω από μια κλειστή πόρτα μια άλλη Μαρία, εγκαταλειμμένη από το Κράτος, την Αυτοδιοίκηση, την Κοινωνία, αβοήθητη, μόνη, στερούμενη των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της; Τόσο επιτακτική ανάγκη είναι η ΑΜΕΣΗ δημιουργία αυτού του προγράμματος, αυτού του δικτύου Α/βάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους, το 2014 στην Ελλάδα, άνθρωποι να βασανίζονται επί χρόνια και καμία Δομή, καμία Υπηρεσία, καμία Αρχή, να μην έχει την ευθύνη. Το αναπηρικό κίνημα παλεύει και αγωνίζεται να αφυπνίσει την Πολιτεία και την Κοινωνία τέτοια γεγονότα να μην επαναληφθούν.

Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν αρκούν- ούτε λειτουργούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Το Δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.08 KB)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.