Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Προκαταρκτική έρευνα για το διαγωνισμό στη ΝΕΡΙΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου προκάλεσε φάκελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, ο οποίος έφτασε στα χέρια της χθες. Η κ. Φάκου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Χαράλαμπο Λακαφώση και Αριστείδη Κορέα να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβάσει όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί "κατά το δοκούν" άλλων δημοσιογράφων. Βάσει δημοσιευμάτων οι περισσότερες παρατυπίες αφορούν στην επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων στη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών . Στη συγκεκριμένη κατηγορία φέρονται οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης , σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, να έβαλαν υποψηφίους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Στο φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλομένη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη , στην υπόθεση των "αμαρτωλών" ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις 28.08.14, ο κ.Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ "Εργο Πολιτών" και το όνομα του "εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο".

Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.