Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Στους Νέους Επιβάτες το σύστημα Seatrac

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του συστήματος Seatrac.
Picture 0 for Στους Νέους Επιβάτες το σύστημα Seatrac

Τη λειτουργία του πρωτοποριακού ειδικού συστήματος Seatrac για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε παραλίες της Θεσσαλονίκης εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην παραλία των Νέων Επιβατών.

"Η παραλία των Νέων Επιβατών είναι η δεύτερη, μετά την Ασπροβάλτα, περιοχή όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινιάζει τη λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος Seatrac που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες της Θεσσαλονίκης. Ελπίζουμε ότι η εφαρμογή θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θετική ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας ώστε να επεκτείνουμε άμεσα τη λειτουργία της και σε άλλες οργανωμένες παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η στήριξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητα της κοινωνικής μας πολιτικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνεχώς αναζητούμε σύγχρονες λύσεις στις ανάγκες που ανακύπτουν, συνεργαζόμενοι με όλους τους αρμόδιους και εξειδικευμένους φορείς. Το Seatrac αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο σχεδιασμό της ΠΚΜ με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών αλλά και την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών στις παραλίες της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα” τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που είχε ξεκινήσει ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, με στόχο την κοινωνική στήριξη των ΑμεΑ αλλά και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στις παραλίες της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την άριστη συνεργασία στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που, όπως δήλωσε, “θα βοηθήσει και θα ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα”.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του συστήματος Seatrac.

Το Seatrac, που είναι μια καινοτόμα εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτρέπει στα ΑμεΑ να εισέλθουν από την παραλία μέσα στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία, επιτρέποντας στα ΑμεΑ να εισέλθουν μόνα τους μέσα στη θάλασσα, με τη χρήση ενός χειριστηρίου, και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα Seatrac απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.