Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Καλούν στο ΕΚΑΒ για... πληροφορίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερες από 5.000 κλήσεις κατοίκων του Λεκανοπεδίου δέχεται καθημερινά το ΕΚΑΒ, από τις οποίες ποσοστό 70% αφορούν σε... εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες: Ποιο νοσοκομείο εφημερεύει, σε ποιο νοσοκομείο εισήχθη ασθενής κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ένα ποσοστό 30% των κλήσεων αφορά σε αίτημα για διακομιδή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Κέντρου, καθημερινά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν περίπου 1.000 διακομιδές. Το 25% των διακομιδών αφορούν σε χρόνια περιστατικά (αιμοκαθάρσεις, εξιτήρια κ.α.) και το 75% σε επείγοντα περιστατικά, τα οποία ωστόσο δεν είναι πάντα... επείγοντα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας η οποία κάλεσε το ΕΚΑΒ για επείγουσα διακομιδή, λόγω αιμορραγίας στο πόδι. Στην πραγματικότητα, την είχε «χτυπήσει» το παπούτσι! Όπως προκύπτει από στοιχεία του ΕΚΑΒ το ποσοστό των πραγματικά επειγουσών περιστατικών εκτιμάται στο 40% των περιστατικών.

Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που θεωρούν ότι με το ασθενοφόρο θα πάνε πιο γρήγορα στο νοσοκομείο ή ότι θα τους εξετάσει αμέσως ο γιατρός χωρίς να περιμένουν στην «ουρά» των επειγόντων. Ακόμη κάποιοι άλλοι θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν το 5ευρω. Πάντως υπάρχουν και οι ασθενείς που απλά κάνουν λάθος εκτίμηση της κατάστασής τους, έχουν πανικοβληθεί, φοβούνται και έχουν ανάγκη από ένα ασφαλές περιβάλλον.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.