Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αρχίζουν οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου.

Σαρωτικούς ελέγχους αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες μικτά κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης και της Οικονομικής Αστυνομίας στα πρατήρια βενζίνης, προκειμένου να διαπιστώσουν την εύρυθμη λειτουργία στο σύστημα εισροών - εκροών καυσίμων. Και αυτό καθώς, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, πληθαίνουν οι καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι συνδέονται απευθείας με το σύστημα που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μία από τις μεγάλες πληγές του ελληνικού κράτους, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά μέχρι τώρα όποια μέτρα και αν έχουν ληφθεί, δεν έχουν καταστεί εφικτά ώστε να περιορίσουν έστω το φαινόμενο.

Πρόσφατα το κράτος υποχρέωσε όλα τα πρατήρια καυσίμων να τοποθετήσουν συστήματα εισροών-εκροών αλλά όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς ήδη οι επιτήδειοι έχουν εγκαταστήσει νέους κωδικούς, ή αλλιώς «κλειδιά» που επεμβαίνουν στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να οι Αρχές να ανακαλύψουν τις περιπτώσεις της λαθρεμπορίας. Στην αγορά ακόμη, έχουν ξαναβγεί τα επικίνδυνα υποκατάστατα που τοποθετούν στις δεξαμενές καυσίμων κάποιοι πρατηριούχοι τα οποία είναι επικίνδυνα για τους κινητήρες.

Η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή καλεί όσους οδηγούς διαπιστώνουν κακής ποιότητας βενζίνη ή υγραέριο στο κινητήρα τους, να καταγγέλλουν το περιστατικό αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.