Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Εφοπλιστές ανέλαβαν την ανακαίνιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεά 372.000 ευρώ για την ανακατασκευή της.

Την πλήρη ανακατασκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ανέλαβε με δικά της έξοδα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Την σχετική σύμβαση υπέγραψαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε ειδική τελετή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Όπως έγινε γνωστό, το συνολικό ποσό για την ανακατασκευή της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού, ανέρχεται στα 372.000 ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Σύρου μέσα στους επόμενους δύο μήνες (στεγανοποίηση δωμάτων, επισκευή σκυροδεμάτων και στοιχείων φέροντος οργανισμού διοικητηρίου και κυρίως κτιρίου, επισκευή και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού).

Η συγκεκριμένη δωρεά αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη Ναυτική Εκπαίδευση και τη Ναυτιλία, καθώς από την ΑΕΝ Σύρου στα 52 χρόνια που λειτουργεί έως σήμερα έχουν αποφοιτήσει περί τους 1.550 σπουδαστές, ενώ σήμερα φοιτούν 200 περίπου σπουδαστές. Η παρουσία της Σχολής ενισχύει τη ναυτοσύνη στους παραδοσιακούς ναυτότοπους των Κυκλάδων και όλου του κεντρικού & νότιου Αιγαίου, αναβιώνοντας σε σημαντικό βαθμό τον ιστορικό ρόλο της Ερμούπολης στην ανάπτυξη της ναυτιλίας των Ελλήνων. Σημειώνεται ότι η ΑΕΝ/Σύρου, σήμερα, έχει καταταγεί στις πρώτες θέσεις των Ναυτικών Σχολών με κριτήριο την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά της, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε το 2012 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οφείλουν και πρέπει να αναβαθμιστούν σε ένα επίπεδο αντάξιο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. «Η Ελληνική εμπορική ναυτιλία και ολόκληρος ο ελληνικός στόλος έχει τα τελευταία χρόνια κατακτήσει πάρα πολλές κορυφές και στην τεχνολογία, οι οποίες εφαρμόζονται πλέον στα σκάφη. Έχει τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία μας κάνουνε περήφανους, καινούργια πλοία στα ναυπηγεία όλου του κόσμου, τα οποία χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα μέσα, τον πιο σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.