Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Πρακτική άσκηση για φοιτητές στο υπ. Ναυτιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρακτική άσκηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα μπορούν να κάνουν οι φοιτητές των ΤΕΙ, καθώς με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προωθείται η έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η απόφαση θα φέρει τις υπογραφές των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή, θα καθορίζονται θέσεις πρακτικής άσκησης έξι μηνών για επτά σπουδαστές Τ.Ε.Ι. στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και, ειδικότερα, των τμημάτων Ναυπηγών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων φοιτητών θα ανέρχεται σε 186,19 ευρώ, θα συμπεριλαμβάνεται ασφάλισή τους για επαγγελματικό κίνδυνο, ενώ οι δαπάνες θα καλύπτονται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά πέντε χρόνια, ενώ επισημαίνεται ότι από το 1988 που είχε εκδοθεί αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται αντίστοιχη πρωτοβουλία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.