Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Παράθυρο για περισσότερες μετεγγραφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες κατηγορίες φοιτητών μπορεί να ευνοηθούν από τη διεύρυνση των δικαιούχων που μελετά ο υπουργός Παιδείας.

Το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων μετεγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακόμα περισσότερο, ώστε να συμπεριλάβει και τις πρώην ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνούς κ.τ.λ.) του προηγούμενου έτους αλλά και μετεγγραφές ανάμεσα σε περιφερειακά ιδρύματα χωρίς αμοιβαιότητα μελετά τώρα ο υπουργός Παιδείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε χθες ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πάρει πίσω τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές παρά τις αντιδράσεις των πανεπιστημίων – τα περιφερειακά φοβούνται αποψίλωση και τα κεντρικά υπερσυγκέντρωση-, ενώ μιλώντας στη Βουλή άφησε να εννοηθεί ότι μόλις συγκεντρωθούν στοιχεία για το πλήθος των αιτήσεων, θα εξετάσει και τροπολογίες βουλευτών που ζητούν διεύρυνση μετεγγραφών.

Αυτό όμως, διευκρίνισε, θα εξαρτηθεί από το πλήθος των αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους τωρινούς δικαιούχους, οι οποίοι είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ορισμένες κατηγορίες με κοινωνικά κριτήρια χωρίς ποσόστωση (ελεύθερες μετεγγραφές) αλλά και όσοι φοιτητές εισήχθησαν στα ΑΕΙ το 2013-14 και έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας, σύμφωνα με τη ρύθμιση που ίσχυε έχει καταργηθεί πέρυσι και επανέφερε ο Α. Λοβέρδος.

Στην κατηγορία αυτή υπάρχει ποσοτικός περιορισμός (10% των θέσεων του τμήματος) ενώ οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο υπουργείο Παιδείας. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.