Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αγώνας κουπί με κουπί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ιωάννης Κουτσούδης αναδείχθηκε ο πιο γρήγορος βαρκάρης.

Παραδοσιακές βάρκες, γρήγορα κουπιά και 60 τολμηροί συμμετέχοντες, συνέθεσαν το σκηνικό του πιο ανατρεπτικού αγώνα κωπηλασίας, Red Bull Varkada, που πραγματοποιήθηκε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων στην Κρήτη.

Περισσότεροι από 1000 θεατές, ντόπιοι και τουρίστες, εμψύχωσαν τους επίδοξους κωπηλάτες παρακολουθώντας μια θαλασσομαχία γεμάτη ευτράπελα και απρόβλεπτες πορείες

Νικητής αναδείχτηκε ο Κουτσούδης Ιωάννης, με τον Χαΐδεμενάκη Μπάμπη και τον Κατρατζή Κωνσταντίνο να καταλαμβάνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το βραβείο της ταχύτερης βαρκάρισσας παρέλαβε η Μαυρίδη Καλλιόπη, ενώ την παράσταση έκλεψε ο νικητής της pro κατηγορίας, αργυρός Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο, Δημήτρης Μούγιος

«Είμαστε συνηθισμένοι γιατί τραβάμε κουπί, είχε πλάκα. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν πολύ δύσκολο γιατί έβλεπα να λαμβάνουν μέρος μεγαλύτεροί μου και πιο γυμνασμένοι. Δεν το πίστευα όσο έφτανα πρωτοπόρος στον τερματισμό του Μεγάλου Τελικού γιατί άρχισα να κουράζομαι, όμως ευτυχώς τα κατάφερα» δήλωσε ο νικητής Κουτσούδης Ιωάννης.

O Δημήτρης Μούγιος υποστήριξε: «Η εμπειρία ήταν φανταστική σε έναν αγώνα που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά και μάλιστα στο όμορφο λιμάνι. Το επίπεδο των professional αθλητών που πήραν μέρος ήταν φανταστικό, με κάποιους έχω συναγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα αλλά και τα παιδιά από τον ναυτικό Όμιλο της Σούδας τα πήγαν περίφημα».

Με φόντο το πανέμορφο κοσμοπολίτικο Κρητικό Λιμάνι, οι 60 κωπηλάτες κάθε επιπέδου αγωνίστηκαν ενάντια στο χρόνο, με τους περισσότερους από αυτούς να ολοκληρώνουν τη διαδρομή των 300 μέτρων εντός του χρονικού περιθωρίου των 6 λεπτών όπως όριζαν οι κανονισμοί.

Ενάντια στις δυνάμεις του νερού και την αφόρητη ζέστη, οι βαρκάρηδες των Χανίων, επιβεβαίωσαν ότι μερικές φορές είναι απόλαυση να τραβάς κουπί έστω και αν αυτό σημαίνει ευτράπελα, «θαλασσομαχίες» και υπέρτατος ζήλος για την κατάκτηση του finish line.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.