Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Καταγγελίες για ρύπανση ποταμού της Έδεσσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις εξετάζει ο Αντιπεριφερχειάρχης Πέλλας μετά από επίσκεψη κατοίκων της Νέας Ζωής.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας της Έδεσσας προχώρησαν σε καταγγελίες για ρύπανση του ποταμού που διέρχεται από τον οικισμό, οι οποίες εξετάζονται από την αντιπεριφέρεια Πέλλας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, που επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη, η αιτία της ρύπανσης είναι η πλημμελής λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας που βρίσκεται στη θέση «Άσπρο Κεφάλι» του Δήμου Έδεσσας και η περιοδική εκφόρτιση στραγγισμάτων με τελικό αποδέκτη τον ποταμό της Ν. Ζωής.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι στην περιοχή τους το νερό του ποταμού χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με την κτηνοτροφία και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μόλυνση των αιγοπροβάτων που εκτρέφονται στις υπάρχουσες μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να προβούν σε ενδελεχείς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης και η αιτία αυτής.

Σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν, εξάλλου, στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Συγκεκριμένα ρωτούν τους υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για τη διερεύνηση των αιτιών και την επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του ποταμού καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων της περιβαλλοντικής καταστροφής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.