Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Πώς ξεκινούν την εβδομάδα τους οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι κάνουν την πρώτη μέρα της εργασιακή εβδομάδας.

Τα πρωινά της Δευτέρας είναι τα πιο «σκληρά», αλλά και τα πιο σημαντικά για το πώς θα κυλήσει η υπόλοιπη εβδομάδα.

Μετά από ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, η Δευτέρα είναι η πιο καθοριστική ημέρα της εργασιακής εβδομάδας.

«Το τι θα συμβεί τη Δευτέρα μπορεί να επηρεάσει τη νοοτροπία –θετικά ή αρνητικά- ενός εργαζομένου, ανάλογα με το τι ενέργειες θα αποφασίσει να πραγματοποιήσει» αναφέρει η Lynn Taylor, ειδικός σε θέματα εργασίας και συγγραφέας του βιβλίου «Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job».

Σύμφωνα με την ίδια, οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι τα τυπικά πρωινά της Δευτέρας στους χώρους εργασίας διαθέτουν μια δυναμική απρόβλεπτων γεγονότων, πληθώρας επικοινωνιών και γενικότερου… χάους.

«Αφού ξεπεράσουν το πρώτο σοκ, γνωρίζουν ότι πρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο και να παραμείνουν αισιόδοξοι» πρόσθεσε η ίδια και συνέχισε: «Λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να αντισταθμίσουν τα αρνητικά που βαρύνουν αυτήν την πολύ σημαντική ημέρα της εβδομάδας και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διασφαλίσουν ότι η μέρα θα κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται».

Δείτε παρακάτω πώς ξεκινούν την εβδομάδα τους οι επιτυχημένοι άνθρωποι:

Ξυπνούν νωρίς και γυμνάζονται: Αυτό βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μένουν ενεργοποιημένοι και «ξύπνιοι» και ως εκ τούτου να είναι πιο παραγωγικοί. «Η γυμναστική ανεβάζει τα επίπεδα των ενδορφινών, που διατηρούν ανεβασμένη τη διάθεση» είπε ακόμη η Taylor.

Τρώνε ένα υγιεινό πρωινό: Τα πρωινά της Δευτέρας όλοι θέλουν να βάλουν τα πάντα και πάλι σε τάξη και οργάνωση. Το καλό πρωινό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κανείς, προκειμένου να τα καταφέρει όλα αυτά.

Φτάνουν νωρίς στο γραφείο: Αυτό σας προσφέρει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε με πιο χαλαρούς ρυθμούς τις υποχρεώσεις σας και να εγκλιματιστείτε πιο άνετα σε όσα έχετε να κάνετε.

Καθαρίζουν το γραφείο και την οθόνη του υπολογιστή τους: Ιδανικά, θα το έχουν κάνει ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής. Διαφορετικά, είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί της Δευτέρας, καθώς η τάξη και η οργάνωση τους απαλλάσσει από το έξτρα στρες.

Χαιρετούν τους συναδέλφους τους: Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κίνηση, για να διατηρούν καλές σχέσεις με τους συναδέλφους τους, αλλά και για να βελτιώνουν τη διάθεσή τους, καθώς ενισχύεται το αίσθημα του «ανήκω σε μια ομάδα».

Προσπαθούν να χαμογελούν συχνά: «Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε, όμως σίγουρα ένα χαμόγελο θα πάρει ένα μέρος της πίεσης που νιώθετε από τους ώμους σας».

Θυμούνται ότι υπάρχει και η… Τρίτη: «Μέσα σε όλο το χάος που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους τις Δευτέρες, δεν είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι “πνίγεται” από τις υποχρεώσεις που συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Μερικές φορές πρέπει να σταματά κανείς και να συνειδητοποιεί ότι κάποια πράγματα μπορούν να περιμένουν και να γίνουν και την επόμενη ημέρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.