Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Έργα στην οδική αρτηρία στο ρέμα Ρεμπελια στο Αγρίνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΕΜΠΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΟΔΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Γ΄ΦΑΣΗ).

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, επισκέφθηκε σήμερα το χώρο που κατασκευάζεται το έργο και ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον ανάδοχο εργολάβο για την πορεία εξέλιξης των εργασιών και για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.500.000,00 € ενώ μετά την έκπτωση το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον εργολάβο ανέρχεται σε 1.472.610,75 και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.



Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης θα γίνει η κατασκευή – διάνοιξη της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας ( από το τέλος της Β΄Φάσης) και για μήκος 890 μέτρα μέχρι τις εργατικές κατοικίες (Διώρυγα Δοκιμίου), καθώς και οι συναρμογές αυτής με τους κάθετους δρόμους.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ασφαλτόστρωση των οδών, κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, σύνδεση νέων ή αντικατάσταση παλαιών παροχών ύδρευσης, κατασκευή ραμπών για πρόσβαση ΑΜΕΑ καθώς και πλήρης κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Μετά την ενημέρωση που είχε, ο κ. Μοσχολιός δήλωσε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε ένα μεγάλο έργο οδοποιίας με το οποίο ολοκληρώνεται η μεγάλη οδική αρτηρία του Ρεμπελιά που διακόπτεται αμέσως μετά την Εθνική Οδό

Όπως ενημερώθηκα οι εργασίες προχωρούν κανονικά αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα προβλήματα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το έργο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2014 που είναι η συμβατική ημερομηνία.

Πρόκειται για μια σημαντική οδική αρτηρία η οποία κατασκευάζεται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και συγκεκριμένα δίκτυο αποχέτευσης, δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και νησίδα.

Με την παρέμβαση αυτή δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος δρόμος που θα επιλύσει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού πλέον θα παρακάμπτεται το πυκνοδομημένο τμήμα της περιοχής Αη – Βασιλιώτικα για όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς Δοκίμι, Καλύβια και Αγγελόκαστρο ενώ θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών του Σταδίου και των Αη Βασιλιώτικων.

Ταυτόχρονα με τη σύνδεση του δρόμου αυτού (Ελευθερίου Βενιζέλου - Εργατικές Κατοικίες) με τους κάθετους δρόμους δίνον ται νέες δυνατότητες ανάπτυξης και σε αυτή την περιοχή.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων της πόλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.