Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης εξετάζει η Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακατάλληλο για καλλιέργεια τμήμα του εδάφους της.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του εδάφους υιοθετούν οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Κίνας, καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο η ρύπανση στις αγροτικές περιοχές να περάσει στην τροφική αλυσίδα.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια εκτάρια της κινεζικής υπαίθρου, σχεδόν το μέγεθος του Βελγίου, εξηγεί το Reuters, είναι τόσο μολυσμένα που δεν πρέπει να καλλιεργούνται, είχε δηλώσει το Δεκέμβριο κυβερνητικός αξιωματούχος, το τίμημα δεκαετιών βιομηχανικής ανάπτυξης και χαλαρών νόμων που επέτρεπε τη χρήση δηλητηριωδών μετάλλων και την εναπόθεσή τους σε νερό και έδαφος.

Το σχέδιο, μαζί με το προσχέδιο νόμου για τη ρύπανση του εδάφους, αναμένεται να επικεντρωθεί στην προστασία των τροφικών αποθεμάτων και να διασφαλίσει πως οι μολυσμένες καλλιέργειες δεν θα φτάσουν στην τροφική καλλιέργεια.

Η Κίνα έχει κατά καιρούς ανακοινώσεις τακτικές και σχέδια για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων αλλά δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τις ρυπαίνουσες βιομηχανίες και τις προσηλωμένες στην ανάπτυξη τοπικές κυβερνήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.