Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Έρχονται χάπια σοκολάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας στον οργανισμό μας ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Μία νέα ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας στον οργανισμό μας ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι προσανατολίζονται στην παρασκευή χαπιών σοκολάτας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα με επικεφαλής τον δρ. John Finley διαπίστωσαν ότι όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο έντερό μας, όπως το μπιφιδοβακτήριο (Bifidobacterium), με τη σειρά τους δημιουργούν αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που ωφελούν τον οργανισμό μας και κυρίως την καρδιά μας.

«Όταν οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον οργανισμό, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς περιορίζουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ. Finley. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Christopher Allen από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, έσπευσε να διευκρινίσει: «Βρέθηκε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ωφέλιμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνουμε καλό στην καρδιά μας. Οι φλαβανόλες, που έχουν ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων της καρδιάς, συχνά καταστρέφονται κατά την επεξεργασία. Άλλωστε, οι σοκολάτες εμπορίου, που τρώμε, περιέχουν λίπος και σάκχαρα».

Στο μεταξύ, μια άλλη επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Καρδιολογικό, Πνευμονολογικό και Αιματολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη δρ. Joann Mason, ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με μεγάλη σοκολατοβιομηχανία, σκοπεύει να ξεκινήσει μία μεγάλη κλινική δοκιμή, στο πλαίσιο της οποίας θα κυκλοφορήσουν δισκία σοκολάτας απαλλαγμένα από σάκχαρα και λίπη, με σκοπό να εξακριβωθεί η συμβολή τους στις καρδιακές παθήσεις.

Στη μελέτη, που θα διαρκέσει για 4 χρόνια, αναμένεται να συμμετάσχουν 18.000 άνθρωποι, από τους οποίους ορισμένοι θα λαμβάνουν καθημερινά χάπια σοκολάτας, ενώ οι υπόλοιποι θα παίρνουν εικονικό φάρμακο (placebo).

Τα νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.