Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Πιθανή δεύτερη ευκαιρία για τους αποφοίτους του 2012 στις πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα εξεταστεί το αίτημα.

Ανοιχτό άφησε ο Υπουργός Παιδείας το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους απόφοιτους του 2012 να διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με την κατηγορία του 10%. Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας στις σχετικές οδηγίες που απέστειλε στα σχολεία κατά την περίοδο των δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές διευκρίνιζε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία 10% χωρίς νέα εξέταση έχουν μόνο οι απόφοιτοι του 2013.

Παραθέτουμε και το σχετικό χωρίο: Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 (με τα ΓΕΛ ή με τα ΕΠΑΛ)

Κατά καιρούς κατατέθηκαν ερωτήσεις στη βουλή σχετικά με τον αν ο Υπουργός προτίθεται να δώσει το δικαίωμα στους απόφοιτους του 2012 να διεκδικήσουν μια θέση σε τριτοβάθμια ιδρύματα μέσω του 10%, ωστόσο ο Υπουργός Παιδείας απάντησε αρνητικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε απάντηση που δόθηκε στις 12 Μαρτίου το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι οι απόφοιτοι του 2012 γνώριζαν ότι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία διεκδίκησης θέσεων στην κατηγορία του 10% μόνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014.

Το Υπουργείο επικαλέστηκε ως επιχείρημα, για τη μη επαναφορά του δικαιώματος στους απόφοιτους του 2012, το γεγονός ότι εμπεριέχονται στοιχεία ανισότητας καθώς συμμετέχουν ταυτόχρονα απόφοιτοι διαφορετικών ετών για κοινό αριθμό θέσεων. «Αυτό μπορεί να αποφευχθεί όταν οι υποψήφιοι προέρχονται από την ίδια χρονιά συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις». Ο Υπουργός Παιδείας, όπως αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι θα εξεταστεί το αίτημα των αποφοίτων του 2012. Απομένει να δούμε αν το Υπουργείο που πριν λίγες μέρες απαντούσε αρνητικά τελικά θα δώσει το δικαίωμα στην εν λόγω κατηγορία υποψηφίων (απόφοιτοι 2012).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.