Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

The... Soul Surfer

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή τις συγκινητικές ιστορίες των Team Maddy και των μικρών αδερφών Μπας το gazzetta.gr αναδημοσιεύει τους αγώνες των πραγματικών νικητών της ζωής, όπως ήταν και η Μπέθανι Χάμιλτον, την εκπληκτική περίπτωση της οποίας είχαμε γράψει πρώτη φορά πριν από περίπου δύο χρόνια...

Όπως κάθε πρωί πήρε τη σανίδα της και κατηφόρισε για την ακτή. Σε αυτή την παραλία δεν είχαν πρόσβαση οι τουρίστες του μαγευτικού νησιού Καουάι της Χαβάης. Την γνώριζαν μόνο τα ντόπια πιτσιρίκια και η Μπέθανι Χάμιλτον ήταν ένα από τα τυχερά κοριτσόπουλα της παρέας που ζούσε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο.

Αυτή η ευλογία όμως έμελλε να εξελιχτεί σε... κατάρα για την 13χρονη ξανθούλα. Εκείνη τη μέρα στα ρηχά είχαν βγει πολλές θαλάσσιες χελώνες, κάτι που ανησύχησε τη φίλη της, Αλάνα Μπλαντσάρντ. «Καλύτερα να μην μπούμε», της είπε, καθώς ήταν σημάδι πως τριγύρω μπορεί να είχαν ακολουθήσει το κοπάδι καρχαρίες.

Το δάγκωμα του... Τίγρη
Η Μπέθανι όμως δεν φοβήθηκε στιγμή. Άρπαξε το... όχημα της και βούτηξε παράτολμα. Αμέσως άρχισε να κολυμπάει προς τα ανοικτά, αναζητώντας το μεγάλο κύμα. Ήταν ξαπλωμένη στη σανίδα και τα χέρια της σαν κουπιά ήταν βυθισμένα στο νερό. Και τότε έγινε το κακό. Ένας τεράστιος καρχαρίας-τίγρης εμφανίστηκε ξαφνικά και έβαλε στο στόμα του όλο το αριστερό χέρι του κοριτσιού από τον ώμο και κάτω και το έκοψε σαν ζαχαρωτό.



Το πρώτο απίστευτο της ιστορίας ήταν πως η Μπέθανι βρήκε την ψυχραιμία να κολυμπήσει αιμόφυρτη και σε κατάσταση πανικού προς την ακτή. Για καλή της τύχη εκεί βρισκόταν και πατέρας της φίλης της, ο οποίος της έδεσε το χέρι και σταμάτησε κάπως την αιμορραγία. Η γρήγορη διακομιδή της στο νοσοκομείο, έσωσε την ζωή της. Το περίεργο; Εκείνη την ημέρα ήταν να κάνει εγχείρηση καρδιάς ο πατέρας της και τελικά εκείνη ήταν που μπήκε στο χειρουργείο.

Το πρώτο χαμόγελο
Το δεύτερο απίστευτο της ιστορίας ήταν ότι η μικρούλα Μπέθανι αντί να κλαίει, εμφανίζεται χαμογελαστή σε φωτογραφίες μετά την εγχείρηση! Το τρίτο και σημαντικότερο όμως ήταν πως τέσσερις μήνες αργότερα, επέστρεψε στο νερό. Άπαντες τρελάθηκαν όταν την είδαν να φοράει το μαγιό, να πιάνει τη σανίδα με το δεξί χέρι και να κατευθύνεται δίχως φόβο προς την ίδια μοιραία ακτή.



Της πήρε κάμποσο καιρό μέχρι να συνηθίσει να ισορροπεί με το ένα χέρι και αμέσως δήλωσε συμμετοχή στον τοπικό αγώνα για τα παιδιά της ηλικίας της. Πήρε την 5η θέση! Πλέον στα 21 χρόνια της θεωρείται μία από τις καλύτερες σέρφερ όχι μόνο της Χαβάης, αλλά όλης της αμερικανικής ηπείρου. Σερφάροντας με το ένα χέρι έχει καταφέρει να κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, με κορυφαία την 3η θέση στο αμερικανικό πρωτάθλημα Γυναικών (2007) και την ίδια ακριβώς θέση στο Παναμερικανικό του Ρίο ντε Τζανέιρο έναν χρόνο αργότερα.

Ακόμα και μοντέλο
Μέσα απ' όλα αυτά η Μπέθανι κατόρθωσε να ζήσει μία κανονική ζωή. Έχει σχέση με έναν πετυχημένο σέρφερ και ασχολείται ακόμα και με το μόντελινγκ. Ουδέποτε ντράπηκε για την αναπηρία της. Ποζάρει διαρκώς με το κομμένο χέρι, σερφάρει καλύτερα από τα αρτιμελή κορίτσια του αθλήματος της και έχει μετατρέψει την κατάρα από το δάγκωμα εκείνου του καρχαρία... σε ευλογία!

Μάλιστα όταν την ρώτησαν πως κατάφερε να κάνει το δράμα της χαρά και να σερφάρει με τέτοια ικανότητα, απάντησε πολύ απλά πως: «για να σερφάρεις δεν χρειάζεσαι χέρια παρά αγάπη και ψυχή!» και η δική της σίγουρα έχει τρομερά κουράγια...


Πηγή: http://tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.