Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Φορείς της Πελοποννήσου ενεργοποιούνται για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρουχισμό και νερό.

Ένα κίνημα αλληλεγγύης για τη στήριξη των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς έχει ξεκινήσει σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, όπου δήμοι, πόλεις και σύλλογοι, συγκεντρώνουν ρουχισμό, νερό και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Σχετική πρωτοβουλία έχει, ήδη, αναπτύξει ο δήμος Καλαμάτας και αύριο θα στείλει στην Κεφαλονιά ένα φορτηγό με εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα, προσφορά των φορέων της πόλης. Το φορτηγό του δήμου θα παραμείνει στο νησί τουλάχιστον για ένα μήνα και θα συμμετάσχει στην αποκομιδή μπάζων, καθώς περίπου 800 κτίρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Με πρωτοβουλία των εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου Ευρώτα, κλιμάκιο του δήμου, σύλλογοι και αγροτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, θα μεταβούν τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, στην Κεφαλονιά για να μεταφέρουν ελαιόλαδο, πορτοκάλια και τρόφιμα που προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων του νησιού.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Δήμος Μεσσήνης, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, ο Δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων και άλλοι φορείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.