Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στην Αθήνα αύριο αγρότες και ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκληραίνουν τη στάση τους μετά το σημερινό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας.

Tη μορφή παλλαϊκού συλλαλητηρίου πήρε η σημερινή συγκέντρωση των αγροτών Λάρισας και άλλων 23 μπλόκων από όλη τη χώρα στον κόμβο της Νίκαιας, όπου έδωσαν το «παρών» χιλιάδες πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Δυναμικό ήταν «παρών» έδωσαν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ οι οποίοι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Επί μιάμιση και πλέον ώρα παρέμεινε κλειστή το μεσημέρι η ΠΑΘΕ στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας ενώ στη Λάρισα υπήρξε συνεδρίαση της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των εθνικών οδών Πατρών - Κορίνθου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, προχώρησαν σήμερα αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες οι αγρότες στην πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στη Νίκαια, έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων για την ερχόμενη εβδομάδα ενώ αναμένουν την απάντηση του υπουργού οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

Για αύριο αποφασίστηκε αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών, Βασίλης Τζιμουράγκας και οι δέκα ομοσπονδίες του κλάδου μεταφορών πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τρίτη καθώς έχουν κλειστεί συναντήσεις αύριο το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών.

Ανάλογα με την πορεία των συναντήσεων αυτών θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις με τον κλάδο πάντως στην παρούσα φάση να προσανατολίζεται σε απεργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.