Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ερωτευμένα αγάλματα από όλο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν ως θέμα τους τον έρωτα και την αγάπη.
Με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει απειλητικά, τι πιο ρομαντικό από μια επίσκεψη σε ένα έργο τέχνης που γιορτάζει την αγάπη;

Αυτά τα αγάλματα, που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο έχουν ως θέμα τους τον έρωτα και την αγάπη, χωρίς να είναι κιτς. Μια επίσκεψη σε ένα από αυτά τα σημεία θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να γιορτάσετε το ρομαντισμό με τη συντροφιά του ανθρώπου που αγαπάτε.

1. «El Beso», Λίμα, Περού



Μπορεί να το θεωρήσετε λίγο τολμηρό, αλλά στην τέχνη και τον έρωτα όλα επιτρέπονται, σωστά;

2. «Love», Ιντιανάπολις, Ιντιάνα



Εκδοχές του διάσημου γλυπτού του Robert Indiana βρίσκονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Φιλαδέλφεια, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Το πρωτότυπο βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης της Ιντιανάπολις.

3. «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», Νέα Υόρκη



Το πιο διάσημο ζευγάρι του κόσμου «αιχμαλωτίστηκε» για πάντα σε ένα υπέροχο άγαλμα έξω από το θέατρο Delacorte στο Σέντραλ Πάρκ.

4. «Έρως», Picadilly Circus, Λονδίνο



Ο Έρωτας είναι ο ελληνικός θεός της αγάπης και η μασκότ της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Στη ρωμαϊκή μυθολογία, ονομάζεται Cupid.

5. «Το μυστικό παγκάκι της Γνώσης», Οτάβα, Καναδάς



Η γλυπτική της Lea Vivot έχει πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της ανάγνωσης, της επιδίωξης της γνώσης και της αθωότητας της νέας αγάπης.

6. Rodin «The Kiss», Παρίσι, Γαλλία



Ένα από τα πιο εκπληκτικά έργα τέχνης, που υμνούν τον έρωτα, είναι αυτό του Rodin, που βρίσκεται στο Μουσείο Rodin στο Παρίσι.

7. Αγάλματα στην Jeju Loveland, Νότια Κορέα



Τα γλυπτά που στολίζουν την Jeju Loveland κυμαίνονται από γλυκά και ρομαντικά έως άκρως σεξουαλικά. Το υπαίθριο πάρκο γλυπτικής είναι μόνο για ενήλικες, καθώς φιλοξενεί μερικά πολύ ερωτικά έργα τέχνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.