Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η ενασχόληση των παιδιών με τη μαγειρική βελτιώνει τη διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα σταματήσουν οι γονείς τα παράπονά τους.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που παραπονιούνται για τις περιορισμένες διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών τους και για την άρνησή τους να δοκιμάσουν και να εντάξουν νέα τρόφιμα στο διαιτολόγιό τους, με τα φρούτα και τα λαχανικά να αποτελούν τα τρόφιμα εκείνα για τα οποία το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταναλώνουν περισσότερο υγιεινά τρόφιμα είναι να αυξήσουμε την εμπλοκή τους στην παρασκευή των γευμάτων τους.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη συμπεριλήφθησαν μαθητές από 151 σχολεία στην Αλμπέρτα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρχε μια γενικότερη καλύτερη προτίμηση για τα φρούτα σε σχέση με τα λαχανικά, ενώ τα παιδιά που έπαιρναν μέρος στην παρασκευή γευμάτων είχαν σαφώς μεγαλύτερη προτίμηση και για τα δύο.

Τόσο οι γονείς όσο και το σχολείο θα μπορούσαν από κοινού να αυξήσουν την εξοικείωση των παιδιών με τα τρόφιμα και με το χώρο της κουζίνας, καθώς φαίνεται να αποτελεί μια αποτελεσματικότατη μέθοδο για να πειστούν να εντάξουν περισσότερο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή τους.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.