Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γερμανός που αποκάλυψε τα εγκλήματα των Ναζί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έμαθε για τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών στην Ελλάδα, εξαιτίας ενός φοιτητή του που, για να τον ευχαριστήσει για τη βοήθειά του στην εργασία του, στα μέσα της δεκαετίας του '70 τον φιλοξένησε στο σπίτι του στην Ήπειρο.

Ήταν περίπου 35 χρονών και ήδη καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βρέμης, αλλά ήταν η πρώτη φορά που άκουγε από τους κατοίκους του χωριού Κάτω Πεδινά όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της γερμανο-ιταλικής Κατοχής στην περιοχή.



Από τότε, ο Χριστόφορος Σμινκ Γκουστάβους αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιστορία της Ηπείρου. Έμαθε ελληνικά -είχε ήδη περάσει το...βασανιστήριο, όπως λέει, των αρχαίων ελληνικών στο σχολείο- και ήρθε ξανά, συλλέγοντας μαρτυρίες και ντοκουμέντα που ανέτρεψαν την ιστορία, όπως είχε γραφεί μέχρι τότε.

Ο καθηγητής Ιστορίας του Δικαίου της Βρέμης είναι σήμερα ένας από τους πιο ειλικρινείς φιλέλληνες.

Βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, για να μιλήσει σε εκδήλωση για την Ιστορική Μνήμη προσκεκλημένος του δήμου Χαϊδαρίου.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», θυμήθηκε συγκλονιστικές στιγμές από την έρευνά του.

Η συνέντευξή του, όμως, συνοδεύτηκε και από μία σημαντική είδηση. «Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος της γερμανικής Δημοκρατίας, ο Γιόχαν Γκάουκ, πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα στις 5-7 Μαρτίου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Παπούλια και να επισκεφθούν μαζί την Ήπειρο», μας είπε, συμπληρώνοντας τη φράση του με την ευχή ότι «Ελπίζω κάτι να αλλάξει στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης για τις ελληνικές διεκδικήσεις».

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.