Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ρενό Λαβιλενί έσπασε το παγκόσμιο του ρεκόρ του Μπούμπκα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Γάλλος, χρυσός Ολυμπιονίκης του επι κοντώ, πέταξε στα 6.16 στο Ντόνετσκ και έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είκοσι χρόνια μετά το 6.14 του Σεργκέι Μπούμπκα!

Το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμκα στο άλμπα επί κοντώ από τις 31 Ιουλίου του 1994 ανήκει στο παρελθόν.

Ο Ρενό Λαβιλενί το έσπασε, περνώντας τα 6.16 στο Ντόνετσκ βελτιώνοντας την προσωπική του επίδοση κατά 14 ολόκληρα εκατοστά.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης ήταν ότι το ρεκόρ έσπασε, στο τουρνουά επί κοντώ που διοργάνωσε ο ίδιος ο Σεργκέι Μπούμπκα που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης αυτής επίδοσης.

Ο 27χρονος Λαβιλενί, είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος, έχει δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, τρία στις αντίστοιχες διοργανώσεις του κλειστού, ενώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα μετράει δύο χάλκινα και ένα ασημένιο στον ανοιχτό στίβο και ένα χρυσό στον κλειστό.

Το παγκόσμιο ρεκόρ επιστρέφει σε γαλλικά χέρια 30 χρόνια μετά το 5.91 του Τιερί Βινιερόν. Την ίδια χρόνια το έσπασε ο Σεργκέι Μπούμπκα και για τα επόμενα δέκα χρόνια ενέβαζε την επίδοση πόντο πόντο μέχρι το 1994 και τα 6.14.



Ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες που συμμετείχαν στο μίτινγκ του Ντόνετσκ βρέθηκαν και οι Κώστας Φιλιππίδης και Νικόλ Κυριακοπούλου, δείχνοντας σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Σόποτ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχασε καμία προσπάθεια μέχρι τα 5.66μ. (5,31 μ., 5,46 μ., 5,56 μ.), όμως δεν κατάφερε να υπερβεί τα 5.76μ τερματίζοντας στην 7η θέση. Όσον αφορά την Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην έβδομη θέση με 4.42μ.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.