Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διαβουλεύσεις για τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης τραπεζών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Σολομώντειος λύση του Στουρνάρα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών(SRM) έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο οποίος θα κληθεί μεθαύριο Τρίτη να βρει τη «σολομώντειο» λύση που θα γεφυρώσει τις αντιθέσεις Ecofin και Ευρωβουλής για τον SRM.

Οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών, η τριμηνιαία έκθεση εφαρμογής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας, η υιοθέτηση της ετήσιας επισκόπησης για την ανάπτυξη 2014 και της έκθεσης για τον μηχανισμό προειδοποίησης της ευρωπαϊκής επιτροπής, αλλά και η έγκριση των όρων αναφοράς της ΕΕ για την προετοιμασία της συνόδου G20 στο Σίδνεϋ, αποτελούν κάποια από τα θέματα που θα εξετάσει το Ecofin την Τρίτη.

Το συμβούλιο θα επικεντρώσει στην πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης τραπεζών με προοπτική την επίτευξη συμφωνίας για τη χορήγηση «ανανεωμένης εντολής» στην Ελληνική Προεδρία (αναθεωρημένης γενικής προσέγγισης), η οποία θα προσαρμόζει τη θέση της, προκειμένου να καταστεί δυνατή περαιτέρω πρόοδος των συνομιλιών με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο ελιγμός αυτός που έχει επιδιωχθεί από τον κ. Στουρνάρα αναμένεται να οδηγήσει στην άρση του «αγκαθιού» της διακυβερνητικής συμφωνίας, κάτι που επέβαλε η Γερμανία, αλλά δεν δέχεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν αποκλείεται δε να υπάρξουν και περαιτέρω βελτιώσεις στο πλαίσιο που διέπει τη συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών που θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.