Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Φορολογούνται οι ελληνικές καταθέσεις του Σαν Μαρίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διακρατική συμφωνία κατατίθεται προς κύρωση στη Βουλή.

Μπορεί οι διεργασίες για τη συμφωνία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες να μην προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, ωστόσο η φορολογική συμφωνία της Ελλάδας με το Σαν Μαρίνο θα κατατεθεί την προσεχή Τετάρτη προς κύρωση στη Βουλή.

Η σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου για την αποφυγή της διπλής φορολογίας στους φόρους επί του εισοδήματος και επί του κεφαλαίου προβλέπει μεταξύ άλλων και την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, επιδιώκεται η συνεργασία των φορολογικών αρχών των δύο κρατών για την αντιμετώπιση της διεθνούς φοροδιαφυγής, πράγμα το οποίο αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους της σύμβασης.

«Οι φορολογικές αρχές των δύο κρατών ανταλλάσσουν πληροφορίες οι οποίες αφορούν στις φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογουμένων τους, οι οποίοι διατηρούν οικονομικούς δεσμούς και στα δύο κράτη, και οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την εφαρμογή τόσο των διατάξεων της σύμβασης, όσο και των διατάξεων της εσωτερικής νομοθεσίας των δύο συμβαλλομένων κρατών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της σύμβασης.

Ακόμη, στην σύμβαση προβλέπεται η ευρεία ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και άρση του τραπεζικού απορρήτου για πληροφορίες που βρίσκονται στην κατοχή τραπεζών ή άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι εν λόγω πληροφορίες που θα ανταλλάσσονται θα αφορούν στους φόρους που καλύπτονται από τη σύμβαση (δηλαδή φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου φυσικών και νομικών προσώπων), θα χρησιμοποιούνται από τα δύο κράτη αποκλειστικά και µόνο για φορολογικούς σκοπούς και θα θεωρούνται απόρρητες, δηλαδή δεν θα ανακοινώνονται σε άλλα πρόσωπα πλην εκείνων τα οποία είναι επιφορτισμένα µε τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων ή την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.