Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ρυθμίσεις για να ανοίξει η «στρόφιγγα» των δανείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης που κυμαίνονται, από 550 μέχρι 1.100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού, θα αναγνωρίζουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες, ζητώντας για την ρύθμιση του δανείου μόνο ό, τι ποσό περισσεύει, σύμφωνα με το Εθνος. Το δάνειο θα επιμηκύνεται και οι όροι θα παραμένουν ευνοϊκοί όσο οι οφειλέτες παραμένουν πιστοί στην καταβολή ποσών έναντι των κανονικών τους δόσεων.

Αυτές θα είναι οι βασικές παράμετροι για τις νέου τύπου ρυθμίσεις των δανείων, ιδίως των νοικοκυριών, που θέλουν κυβέρνηση και τράπεζες για να θέσουν σε εφαρμογή. Πρόκειται για το λεγόμενο ιρλανδικό μοντέλο διευκόλυνσης των δανειοληπτών. Έτσι, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με τα μέλη του να ξεκινούν τις διαδικασίες καθορισμού των εννοιών του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης».

Η πρώτη άτυπη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Οι προαναφερόμενοι θα είναι και τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου, τα οποία θα προχωρούν στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άρση των διοικητικών εμποδίων ώστε οι τράπεζες να μπορούν, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια τους, να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Αυτές θα αφορούν και σε δάνεια νοικοκυριών καθώς και επιχειρήσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.