Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Έργο Αθήνα»: 27 εκατ. στην επιχειρηματικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργία τουλάχιστον 600 νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη σχεδόν 900 νέων επιχειρήσεων διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων που είναι σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο. Περισσότερα από 27 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον δήμο της Αθήνας προκειμένου να ενισχυθούν κλάδοι αιχμής της τοπικής οικονομίας που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, και κυρίως, για να διατεθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης των νέων.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής Αθηνών, με θέμα: Δήμος Αθηναίων και Επιχειρηματικότητα: «Έργο Αθήνα», το οποίο διαθέτει ήδη χρηματοδότηση 120 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ.

Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος «Έργο Αθήνα» – το οποίο τελεί υπό την επίβλεψη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) - είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας στον μητροπολιτικό δήμο της Αθήνας.

Οι δράσεις του δήμου Αθηναίων μέσω του «Έργου Αθήνα» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτές που υλοποιούνται από τον ίδιο τον δήμο και τις υπηρεσίες του, όπως η ΕΑΤΑ και η Τεχνόπολις, και σε αυτές που υλοποιούνται από συνεργαζόμενους φορείς.

Στην πρώτη κατηγορία έχουν ενταχθεί έργα όπως η δημιουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας μέσα από τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης.

Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσονται τα έργα που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία σημαντικών οργανισμών, όπως το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο Ελληνικός Οργανισμός Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και τα Διμερή Επιμελητήρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.