Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η συμβουλή της ημέρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο φρούτα την ημέρα… το λιγότερο.
Γιατί σου λένε όλοι πως η μέρα πρέπει να ξεκινάει μ’ ένα φρούτο και πως τουλάχιστον ένα ενδιάμεσο γεύμα επιβάλλεται να είναι κάποιο φρούτο;

Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, προτείνεται η κατανάλωση 3- 4 φρούτων την ημέρα!

Περισσότερες Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία

Πρόκειται για μία σημαντική πηγή βιταμινών κι ιχνοστοιχείων, απαραίτητων για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ακόμη και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το διαβήτη τους πρέπει να καταναλώνουν φρούτα. Άλλωστε οι φυτικές ίνες που περιέχουν, ρυθμίζουν τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα. Απλά στην περίπτωση των διαβητικών ασθενών, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία του ασθενή με κλινικό διαιτολόγο για να του δώσει τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να εντάξει ομαλά τα φρούτα στην καθημερινή του δίαιτα.

Ενίσχυση Ανοσοποιητικού Συστήματος

Τα φρούτα όπως είπαμε περιέχουν βιταμίνες κι ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για κάποιες, ζωτικής σημασίας, βιοχημικές λειτουργίες του οργανισμού. Η επαρκής πρόσληψή τους ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η έλλειψή τους ενδέχεται να προκαλέσει την εμφάνιση ποικίλων νοσημάτων.

Συμβάλλουν στην Καλή Λειτουργία του Οργανισμού

Αποτελούν σημαντική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, όπως επίσης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη, αλλά και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Πλούσια σε Αντιοξειδωτικά

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δηλαδή σ' εκείνα τα μικροσυστατκά της τροφής που συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού έναντι της δράσης των ελευθέρων ριζών. Έτσι μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ορισμένων μορφών καρκίνου και άλλων χρόνιων νοσημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.