Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

34 χρόνια χωρίς την «Ωραία των Αθηνών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1897 στην Αθήνα και «έφυγε» από τη ζωή στις 12 Φεβρουαρίου 1980. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου.

Η Γεωργία Βασιλειάδου υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της από πτώση αλόγου, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού .

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1918, αν και ξεκίνησε τις σπουδές της στη Γεννάδιο Σχολή το 1923. Αρχικά εμφανίστηκε σε κάποιες όπερες και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους θεατρικούς θιάσους της εποχής, όπως της Κυβέλης, της Μαρίκας Κοτοπούλη και του Δημήτρη Μυράτ, ερμηνεύοντας ποικίλους ρόλους.



Στα μέσα του 1930 αποφάσισε να σταματήσει, μετά από ένα γάμο της που υπήρξε όμως ατυχής. Στη συνέχεια γνώρισε τη Σοφία Βέμπο η οποία και της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει.

Την εποχή εκείνη, ο Αλέκος Σακελλάριος αντιλαμβανόμενος πρώτος το έμφυτο ταλέντο της στη μιμητική της, της προσέφερε έναν ρόλο το 1939 στα «Κορίτσια της παντρειάς», που έγινε η αφορμή για το ξεκίνημα μιας δεύτερης, αλλά περισσότερο γνωστής καριέρας - αυτή τη φορά ως κοσμαγάπητης κωμικού, της «ομορφότερης άσχημης» του ελληνικού κινηματογράφου, όπως χαρακτηρίστηκε.

Στην εταιρεία της Φίνος Φιλμ έγιναν οι μεγάλες της επιτυχίες όπως: Η ωραία των Αθηνών, Η θεία απ΄ το Σικάγο, Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός και πολλές άλλες.

Η ίδια έλαβε μέρος και στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Έμενε στο Μαρούσι και είχε μια κόρη, την Φωτεινή.

Πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου του 1980, σε ηλικία 83 ετών, ενώ παραμένει ακόμα αξιαγάπητη, χάρη στις ταινίες της. Κηδεύτηκε παρουσία λίγου κόσμου, ένα βροχερό πρωινό στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.