Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κλούνεϊ, τα κλεμμένα "μάρμαρα" και οι αντιδράσεις που υπάρχουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε στα ακόλουθα άρθρα τις νέες δηλώσεις του Κλούνεϊ (αλλά κι άλλων διάσημων) για τα κλεμμένα "μάρμαρα" του Παρθενώνα από τους Βρετανούς, αλλά και οι αντιδράσεις που υπάρχουν, όπως και μια δημοσκόπηση.



-------------------


Νέες δηλώσεις του Κλούνεϊ για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Έναν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της επιστροφής των γλυκών του Παρθενώνα έχει βρει η Ελλάδα στο πρόσωπο του Τζόρτζ Κλούνεϊ. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο ηθοποιός επανήλθε στο θέμα καλώντας μάλιστα τους Βρετανούς να πάρουν τη σωστή απόφαση και να δώσουν πίσω στην Ελλάδα τα γλυπτά. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




  
-------------------



Κλούνεϊ: «Προφανώς έμπλεξα λέγοντας ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν»

Τα ειρωνικά σχόλια εις βάρος του από τον βρετανικό Τύπο δεν πτόησαν τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος επιμένει στην άποψή του για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Προφανώς έμπλεξα λέγοντας ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν, γι' αυτό έπρεπε να κάνω μία έρευνα για να επιβεβαιώσω ότι δεν είχα τρελαθεί!», τόνισε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία «Μνημείων Άνδρες» στο Λονδίνο.

Ο Κλούνεϊ έθεσε επίσης το ερώτημα: «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο Κλούνεϊ.

Δείτε το βίντεο από το Star
  



-------------------



"Ναι" στην επιστροφή των γλυπτών από τους αναγνώστες του Guardian-Ψήφισε κι εσύ

«Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα»; Αυτό είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της, με το 70% των επισκεπτών της ιστοσελίδας να τάσσονται υπέρ, ενώ κατά τάχθηκε το 30%.

Αφορμή για την ερώτηση αυτή στάθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δύο φορές -και μάλιστα η μια από αυτές στο Λονδίνο- δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ζήτησε να διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση για το θέμα, επισημαίνοντας πως και άλλοι οργανισμοί όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί έχουν ήδη επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδος που βρισκόταν στην κατοχή τους.

Μπείτε εδώ για να ψηφίσετε
  
Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και  http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.