Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

15χρονος με σύνδρομο Down έγραψε ιστορία και ανέβηκε στο Εβερεστ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από 10 μέρες ανάβασης ο 15χρονος Eli Reimer από το Ορεγκον έγραψε ιστορία, καθώς ήταν το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down, το οποίο έφθασε στο καταφύγιο του ψηλότερου βουνού στον κόσμο του Εβερεστ στο Νεπάλ.



Συνοδευόμενος από τον πατέρα του Justin ο Eli κατάφερε να ανέβει ως εκεί αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η αναπηρία του δεν ήταν σε καμία περίπτωση εμπόδιο για κάτι τέτοιο. Ο Juston Reimer βλέποντας το γιο του να ολοκληρώνει την ανάβαση χαρακτήρισε τη στιγμή “συγκινητική, εκπληκτική και πηγή έμπνευσης”. Οι δυο τους δεν περίμεναν ποτέ ότι θα επιχειρούσαν ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα, αλλά όταν ο Justin παρακινήθηκε από έναν φίλο του, θεώρησε ως μία καλή ευκαιρία να συγκεντρώσει κάποια χρήματα για τον οργανισμό που έχει ιδρύει για τέτοια θέματα με τίτλο “The Elisha Foundation”.

Σήμερα σημειώνει ότι το ταξίδι ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Τα καταφύγιο του Νεπάλ είναι η μία από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις κατασκηνωτών στο Εβερεστ – το άλλο είναι η αντίστοιχη βόρεια βάση στην πλευρά της Κίνας. Το καταφύγιο στα νότια, όπου έφθασε ο Eli με τον πατέρα του βρίσκεται σε ύψος που ξεπερνάει τα 5.300 μέτρα. Το ταξίδι προς τα εκεί ήταν αρκετά απαιτητικό και δεν ήταν λίγοι οι ορειβάτες χρειάστηκε να παραμείνουν 1-2 μέρες στο καταφύγιο για να εγκλιματιστούν στο μεγάλο ύψος.

Μέχρι στιγμής το ταξίδι έδωσε τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν περισσότερα από 85.000 δολάρια για τις ανάγκες το “Εlisha Foundation” και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τελικά από το ταξίδι θα εξασφαλιστούν περισσότερα από 100.000 δολάρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.