Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Απάτη-μαμούθ 28 δισ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμύθητες περιουσίες και κληροδοτήματα υπέρ του Δημοσίου που οι υποθέσεις τους εξακολουθούν να εκκρεμούν παραμένουν για χρόνια ανεκμετάλλευτες σε σκονισμένους φακέλους υπουργείων και αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με την Espresso.

Το κόλπο γκρόσο περιλαμβάνει χιλιάδες περιπτώσεις ατασθαλιών που πραγματοποιήθηκαν από δικηγόρους, οι οποίοι διορίστηκαν μεν από τις Αρχές, με σκοπό να εργαστούν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, τελικά ωστόσο διαπιστώνεται ότι «τσέπωναν» τα χρήματα για δικό τους όφελος.

Ως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο και μάλιστα διαρκείας, καθώς στερεί από τα δημόσια ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χαρακτηρίζεται το «παιχνίδι» που έχει στηθεί γύρω από τα εθνικά κληροδοτήματα και τις σχολάζουσες κληρονομιές φυσικών προσώπων.

Μεγαλοδικηγόροι, υπάλληλοι, καθώς και κληρονόμοι-μαϊμού, πλούτιζαν -και πλουτίζουν- για πολλά χρόνια παράνομα, καθώς βρήκαν το μηχανισμό -χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς- να διαχειρίζονται κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Οι υποθέσεις που εκκρεμούν (με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει προσπάθειες, προκειμένου να βάλει σε τάξη το χάος που επικρατεί) ξεπερνούν τις 11.000 και αφορούν κληροδοτήματα των οποίων η αξία υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ.

Ειδικά, οι σχολάζουσες κληρονομιές (νομική ορολογία για την κληρονομιά που δεν έχει διεκδικήσει κανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα) που έχουν ελεγχθεί εκτιμάται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.000 περιπτώσεις, αξίας 4 δισ. ευρώ.

Και το «παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού» δεν τελειώνει εδώ: Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν επίσης και πάνω από 10.000 κληρονομιές οι οποίες δεν έχουν περάσει καν ακόμα από το στάδιο της εκκαθάρισης. Ωστόσο, η συνολική εκτιμώμενη αξία των σχολαζουσών κληρονομιών (μαζί με τα κληροδοτήματα), όπως έχει διαπιστωθεί, ανέρχεται σε 28 δισ. ευρώ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.