Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ανθρώπινα πειραματόζωα για 3.000 δολάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εθελοντές θα μολυνθούν με τον ιό της γρίπης έναντι αμοιβής.

Με τον ιό της γρίπης θα μολυνθούν 100 εθελοντές στις ΗΠΑ, οι οποίοι πάντως στο τέλος θα πάρουν αποζημίωση 3.000 δολαρίων.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας θα μολύνουν ανθρώπους με τον ιό της γρίπης στο πλαίσιο πειράματος που στόχο έχει τη δημιουργία νέων πιο αποτελεσματικών εμβολίων.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά πάντα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης», δήλωσε ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, δρ Μάθιου Μέμολι.

Οι 100 εθελοντικές θα πρέπει λοιπόν να υπομείνουν όλα τα συμπτώματα (φτέρνισμα, συνάχι, πονοκέφαλο, κ.α.), στο… όνομα της επιστήμης!

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο λόγος που επιλέγουν να μολύνουν υγιείς ανθρώπους είναι ότι αν εξέταζαν έναν άνθρωπο που έχει ήδη εκδηλώσει τα συμπτώματα δεν θα μπορούσαν να διαπιστώσουν με ακρίβεια πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό του.

Οι εθελοντές δεν είναι μεγαλύτεροι από 50 ετών ενώ η δόση που θα τους χορηγηθεί θα προκαλέσει ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον εννέα ημέρες στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί θα παρακολουθούν πώς το σώμα τους αντιδρά στα διαφορετικά στάδια της γρίπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.